Op verkeerde been

Als inwoner van de stad Utrecht zie ik al jaren met enige regelmaat Abri’s in de stad met als slogan CU2030. Uitingen die me vertellen dat het stationsgebied op de schop is. En dat we daar nog wel even zoet mee zijn. Tot 2030. Managen van de verwachtingen noemen ze dat. Niks mis mee. Alleen blijkt nu, dat wat ik al die jaren denk te lezen: ‘See you in 2030’ helemaal niet zo bedoeld is. Het moet gelezen worden als ‘see you too 030’.

Ik ben niet de enige die op het verkeerde been is gezet. Want zelfs door de mensen van het informatienummer van de gemeente werd gedacht dat deze slogan betekent dat er tot 2030 gebouwd wordt. En dat is niet zo gek als je de abri bij dit blog eens goed bekijkt. Zeker ook door dat pijltje erbij is mijn uitleg van deze slogan toch logischer dan zoals het bedoeld is door de bedenkers. De bedenkers en vormgevers van deze slogan mogen zich echt achter de oren krabben. Hier is echt iets niet goed gegaan. Of zouden ze mijn verwachtingen zo juist heel slim gemanaged hebben? Want opeens blijkt alles in 2018 klaar te zijn. Dat voelt dan als een meevaller.

Leave a Reply